[ipxe-devel] serial arrow keys broken

Ben Hildred 42656e at gmail.com
Tue Apr 22 17:32:19 BST 2014


Just thought I would note here that I have noticed that menus are slow with
both serial and video consoles enabled on real hardware, due to
synchronization and no serial optimizations like clear screen. I may write
a fast clear screen patch when this starts bothering me.


On Tue, Apr 22, 2014 at 7:50 AM, Michael Brown <mcb30 at ipxe.org> wrote:

> On 22/04/14 14:30, Peter Pickford wrote:
>
>> I see  double characters when using kvm serial with fifos enabled.
>> Perhaps kvm serial emulation don't work too well with some options.
>>
>
> Interesting.  I tested KVM and don't get double characters.
>
>
>  kvm serial seems distractingly slow in ipxe in polling mode-  type a
>> char and wait sort of slow - reminds me of 300 baud Teletype or worse,
>> but it works :)
>>
>
> Also not a problem I see here.  This may be dependent on the KVM version.
>
> I have noticed that the BIOS console has been noticeably slower since
> upgrading QEMU/KVM a couple of months ago.  I'm pretty sure this isn't an
> iPXE-specific problem, since the BIOS's own startup banner also prints with
> a noticeable teletype effect.
>
>
> Michael
> _______________________________________________
> ipxe-devel mailing list
> ipxe-devel at lists.ipxe.org
> https://lists.ipxe.org/mailman/listinfo.cgi/ipxe-devel
>



-- 
--
Ben Hildred
Automation Support Services
303 815 6721
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.ipxe.org/pipermail/ipxe-devel/attachments/20140422/74c4ea57/attachment.html>


More information about the ipxe-devel mailing list