[ipxe-devel] Wimboot Issues

Christian Nilsson nikize at gmail.com
Wed Apr 18 17:14:39 BST 2018


Keywords to your current failure:
"no embedded bootmgr.exe"
"FATAL: no bootmgr.exe"

I will repeat my previous question:
> could you share where the boot.wim comes from or how it was created so someone else can reproduce this issue?

most boot.wim's will have bootmgr.exe embeded in it - as a test try to
use the original boot.wim from the original windows installation iso

On Wed, Apr 18, 2018 at 4:38 PM, Johann van der Westhuizen
<johann at stonethree.com> wrote:
> Hi,
>
> Thanks for the email and reply.
>
> I'm not to sure what to do here, will you please assist me with this. Please see attachement.
>
> Much appreciated.
>
> Regards / Groete,
>
> Johann van der Westhuizen
> Systems Administrator
>
> T. +27 21 851 3123
> www.stonethree.com
>
> -----Original Message-----
> From: Christian Nilsson <nikize at gmail.com>
> Sent: Tuesday, April 17, 2018 9:14 PM
> To: Johann van der Westhuizen <johann at stonethree.com>
> Cc: iPXE <ipxe-devel at lists.ipxe.org>
> Subject: Re: [ipxe-devel] Wimboot Issues
>
> On Tue, Apr 17, 2018 at 11:42 AM, Johann van der Westhuizen <johann at stonethree.com> wrote:
>>
>> Hi,
>>
>> I’m experiencing some issues with wimboot, please see the attached image.
>> Tried a couple of things but no go.
>> What I’m I doing wrong or missing somewhere?
>> When I’m booting this same ISO from a flashdrive it works perfect but when I boot via PXE, I get this error.
>>
>> Please let me know.
>>
>> Thanks.
>> Regards / Groete,
>
>
> The automatic patching of boot.wim as described in
> https://git.ipxe.org/wimboot.git/commitdiff/7f42b27f0bd89eafee382ebffd5c775ae01eeb23
> fails due to issues with the compression algo, could you share where the boot.wim comes from or how it was created so someone else can reproduce this issue?
>
> As a workaround you should be able to add "rawwim"  to the wimboot cmdline, which should disable this patching


More information about the ipxe-devel mailing list