[ipxe-devel] WinPE 3.0, boot with iSCSI target

Slawomir Latkowski slawomir.latkowski at gmail.com
Wed Mar 14 00:09:08 GMT 2012


Hi Marek,

I don't think it will boot from iSCSI target.
The tutorial you were following says about (...I have dedicated my
time to figuring out a way to mount iSCSI targets under our custom
WinPE v3.0 (Windows 7 Based) environment...) but not to boot from
iSCSI target.

Maybe I miss a point...

Regards,
Slawek

W dniu 13 marca 2012 23:51 użytkownik Marek Salwerowicz
<marek_sal at wp.pl> napisał:
> Hi list,
>
> I have a problem with trying to boot WinPE 3.0 (prepared according to:
> http://www.gregorystrike.com/2010/01/08/winpe-v3-0-and-microsoft-iscsi-initiator/).
> I've prepared it under Win7 Pro.
>
> I have downladed from git repository current tree, prepared the ISO image of
> iPXE (under Debian Squeeze)
>
> I have set up the iSCSI target under FreeNAS
>
> After booting my machine from iPXE ISO image i type following commands:
>
> dhcp
> set keep-san 1
> sanhook --drive 0x80 --no-describe
> iscsi:192.168.146.132::::iqn.2012-01.local:win7disk
> sanboot --drive 0x81 --no-describe http://10.0.0.1/path.to.WinPE.iso
>
> WinPE stops during boot and displays following message:
>
> File: \Boot\BCD
> Status: 0xc000000e
> Info: An error occurred while attempting to read the boot configuration
> data.
>
> When I do not attach iSCSI target and only boot the WinPE iso file,
> everything is OK, but (of course) I can't install Windows under my iSCSI
> target.
>
> Does anyone have an idea what I am doing wrong?
>
> --
> Regards,
> Marek Salwerowicz
>
>
>
>
> _______________________________________________
> ipxe-devel mailing list
> ipxe-devel at lists.ipxe.org
> https://lists.ipxe.org/mailman/listinfo/ipxe-devel


More information about the ipxe-devel mailing list